Anne Scharling Rasmussen


Anne2 a17 BW-2Jeg blev introduceret til ashtanga yoga i 2001 af Tanja Schøndorff og Miles Ratledge i Aarhus. I 2008 mødte jeg på en rejse til New Zealand John Scott og Lucy Crawford-Scott, som siden har været mine primære yogalærere, og som er en stadig inspirationskilde til viden og lærdom.

John og Lucy har begge studeret direkte hos Pattabhi Jois i Mysore, Indien, og er anerkendte som nogle af de mest respekterede undervisere inden for ashtanga yogaen. Derudover har Maria Boox haft stor betydning for min forståelse af og engagement i yogaen. Jeg har også deltaget på workshops med Pattabhi Jois på hans workshop i København i 2006, og af hans barnebarn Sharath Jois i København i 2013 og 2015.

 

Anne1IMG 3370 BW-2I 2011-2012 færdiggjorde jeg en 200 timers læreruddannelse hos John Scott og Lucy Crawford-Scott, som blandt andet inkluderede anatomiundervisning ved David Keil og yogafilosofi ved Greg Nardi. Jeg har også gennemført en uges teknikkursus med Manju Jois, søn af Pattabhi Jois.

Jeg har undervist i ashtanga yoga on and off siden 2005 og tilbringer hvert år ca. en måned med at studere yoga hos John og Lucy, hvormed jeg kontinuerligt udvikler og vedligeholder min praksis. Desuden assisterede jeg John på hans workshop på Ashtanga Sadhana i 2015.

Jeg er uddannet psykolog og arbejder som forsker og underviser ved Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning og Psykologisk Institut på Aarhus Universitet. Yogaen giver mig et mentalt overskud i dagligdagen og en stabil balance i et til tider travlt arbejdsliv.

 

 

 

Kontakt:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

JoomSpirit