Vores undervisningmetode


IMG E2400 BW-VLSelvpraksis (Mysore stil) er vores typiske undervisningsform. Her laver eleven eller udøveren serien i sit eget tempo og får individuelle rettelser og justeringer af læreren. Holdstørrelserne er små (der er plads til max 10 elever i salen), så man er sikret optimal opmærksomhed. Denne undervisningsform betyder også, at ens praksis bliver længere med tiden eftersom man lærer mere. I begyndelsen varer en praksis måske en time, men med tiden kan den komme op på at vare omkring to timer.

Hvis du er begynder får du ekstra opmærksomhed i starten, så du lærer at praktisere på en sikker og korrekt måde. Vi forventer ikke, at du skal kunne det hele udenad. Da holdene er små, vil underviseren hele tiden kunne holde øje med, om du har brug for hjælp til at huske den næste stilling, og du er altid velkommen til at spørge. Over tid vil du opleve glæden ved selvstændigt at kunne bevæge sig ind og ud af stillingerne uden underviseren til at guide dig.

Indimellem kan der også forekomme en guidet eller talt klasse, hvor underviseren taler nogle eller alle elever igennem samtidig. Dette kan også finde sted i mindre grad, hvis en gruppe af elever er i gang med at lære den samme stilling eller sekvens.


Traditionelt foreskriver ashtanga yoga, at man holder pause på fuldmåne og nymåne samt for kvinders vedkommende de tre første dage af menstruationen. Her på Ashtanga Sadhana er vi opmærksomme på betydningen af disse hviledage og tilbyder en alternativ, mildere praksis, hvis eleven ønsker det.

Sådanne mere restorative praksiser kan man også godt have brug for på andre dage. Gør læreren opmærksom på dine behov. Selvom ashtanga yoga kan være fysisk krævende, handler det om at finde sin egen balance og lære sig selv at kende og ikke om at træne igennem for enhver pris.

Anerkend og respekter, hvis du føler ubehag, træthed eller smerte i kroppen og fortæl underviseren derom.

 

Styrken ved ashtanga yoga er, at man lærer en fast serie af stillinger, som man så kan tage med sig alle steder i form af en selv-praksis. Et af vores mål er netop at inspirere vores elever til at tage yogaen med sig hjem og måske endda få etableret en hjemme-praksis.

 

 
Privatundervisning

Vi tilbyder også privatundervisning. Dette foregår på Ashtanga Sadhana, og tider planlægges med underviseren.

For mere info

 

JoomSpirit